Ваш ІР 3.238.190.82
Дата: 2020-11-23

Украъна в цифрахУкраїнський паспорт посідає – перше місце серед країн СНД і 44-й в загальносвітовому заліку. Консалтингова компанія Henley&Partners 9 січня опублікувала оновлений Індекс паспортів. Рейтинг ранжирує країни по можливості відвідувати інші держави без візи. Відповідно, позиції України покращилися після того, як громадянам нашої країни був відкритий безвізовий доступ в країни Шенгенської зони.

• Середня очікувана тривалість здорового життя в Україні становить 63 роки.
• Щорічно перед Новим роком в Україні продають близько 1 млн ялинок.
• Україна посідає 31-е місце серед країн світу за індексом розвитку людського капіталу.
• Україна посідає 8-е місце у світі з вирощування сої. Соя — п’ята культура в Україні за обсягами експортних доходів після кукурудзи, пшениці, ячменю й ріпаку. Основний чинник зростання популярності сої — збільшення потреби в ній як кормі для тварин.
• В Україні на кожні 100 осіб припадає 1 чиновник.
• Українки живуть на 3 роки довше, ніж представниці прекрасної статі в середньому в світі.
• Україна – лідер світового ринку з виробництва та експорту соняшникової олії. Вона охоплює 60% глобального ринку. Українці виробляють 10,5 млн. тонн соняшнику або майже третину всього насіння, що вирощується у світі.
• За 10 останніх років експорт української сільськогосподарської продукції в Європу зріс у 5 разів.
• За рейтингом процвітання Україна посідає 63-є місце у світі поміж 142 країн.
• В Україні розташовано 7 об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.
• У Східній Європі у 2017 р. Україна посіла 7-е місце за темпами зростання прибутків найбільших компаній.
• Два українських вищих навчальних заклади увійшли до списку Топ-500 найкращих університетів світу — КНУ ім. Т. Шевченка (Київ) та ХНУ ім. В.Каразіна (Харків).
• Найбільший сектор в Україні за обсягом доходів — енергетика і видобувна промисловість.
• За оцінками Національного інституту стратегічних досліджень частка осіб із вищою освітою в Україні становить 35%.
• Близько 85% випускників українських шкіл відразу вступають до вищих навчальних закладів.
• Серед столиць світу у Києві найширша головна вулиця — Хрещатик. Його довжина становить 1225 м, максимальна ширина —100 м.
• Київ посідає 73-є місце зі 100 у рейтингу найбільш шанованих міст світу (за такими критеріями, як: краса, готовність відвідати українську столицю, стан економіки, навколишнього середовища та ефективність управління).