Ваш ІР 18.215.185.97
Дата: 2021-01-18

На розширеному засіданні ради обласної організації Профспілки 26 грудня 2019 обговорювалися виклики, проблемні питання та завдання обласної ради Профспілки, її організаційних ланок щодо реалізації статутних завдань.

У своїй доповіді голова РООП Юрій Кравець детально зупинився на причинах негативної динаміки профспілкового членства в обласної організації Профспілки, проблемах фінансування галузі освіти, використання освітніх субвенцій, питанні іміджу профспілкових організацій та інформування суспільства про їх дії на усіх рівнях. Відзначив ряд спільних дій, які вживалися профспілковою стороною для покращання ситуації в освітянському середовищі, та окресливокремі завдання на наступний рік щодо недопущення звуження трудових та соціально-економічних прав освітян.

Виступаючі: Віра Твердюк, голова Дубровицької РОП, Оксана Теслюк, голова Демидівської РОП акцентували увагу членів ради на тому, що освітяни обурені ліквідацією малокомплектних сільських шкіл, вимагають чіткого розмежування у законі України «Про державний бюджет» освітньої субвенції на оплату праці і розвиток бази.

В обговоренні доповіді піднімалися проблеми міських закладів освіти та закладів вищої освіти.

Формула «Гроші ходять за учнем» не забезпечує об’єктивну оплату праці освітян, які працюють у класах з великою кількістю учнів, - сказала Зінаїда Засєкіна.

Надія Погребняк, голова п.п.о працівників НУВГП висловила стурбованість ситуацією, що склалася у закладі зі скороченням працівників.

В усіх виступах зауважувалося, що спілчани очікують від Профспілки більш дієвих дій у досягненні позитивних результатів.

Досвідом роботи щодо соціального діалогу ділився Віталій Друзь, голова володимирецької РОП.

Пропозиції, які вносилися у ході обговорення доповіді доповнили проект постанов, яка була прийнята на засіданні.

На завершення роботи Юрій Кравець, голова РООП, закликав до єдності дій, згуртування та спільних зусиль задля поліпшення якості життя освітян, захисту інтересів молоді, привітав усіх присутніх з прийдешніми Новорічно-Різдвяними святами.