190905
190905

Ваш ІР 3.236.97.49
Дата: 2020-07-03

IMG 20200130 121249Профспілкова спільнота країни збурена неправомірними діями нового Уряду щодо спроб відмінити ряд важливих соціальних законів України, які регулюють трудові відносини людей найманої праці та роботодавців, залишаючи пріоритети та диктат у останніх і тим самим позбавляючи працюючих соціального захисту від держави, гарантованого Конституцією нашої країни.

Інформаційна хвиля протестів проти цих «реформ» прокотилася країною, а 30 січня, виконуючи рішення Всеукраїнського віче професійних спілок на захист трудових і соціально-економічних прав людини праці, яке відбулось 16 січня у Києві, дійшла до регіонів. Віче « Ні ТРУДОВОМУ РАБСТВУ» одночасно об 11 годині відбулося в обласних центрах України.

В нашому регіоні Федерація профспілок області провела його в Рівному, в актовій залі Будинку профспілок. Люди зібралися з усієї області. Велика зала ледь вмістила всіх профактивістів - представників трудових колективів, які прагнули висловити справедливий протест проти спроб урядовців узаконити рабство, і намітити плани щодо подальших дій профспілок у відновленні соціального діалогу.

Віче відкрив голова Федерації профспілок області Микола Шершун, наголосивши, що держава за останній час фактично як сторона соціального партнерства, ухиляється від здійснення своїх зобов’язань, перекладаючи все на роботодавців. Тож наше завданання не допустити такого сценарію розвитку подій, зазначив він, і відновити соціальну рівновагу в суспільстві. Ми ніколи не думали, що з працьовитою людиною сьогодні не будуть рахуватися. До розробки трудової реформи слід долучити всі сторони соціального партнерства. Тоді це буде справедливо. Для профспілок в цьому контексті інтереси людини праці - найголовніше.

Правову оцінку і детальне роз’яснення проекту «трудової реформи» надали учасникам віче заступник голови ФПО Марія Рожко та головний юрисконсульт Наталія Бицюк.

Учасники профспілкового віче прийняли Резолюцію, в якій, зокрема, вимагають відставки Міністра економіки Тимофія Милованова та відкликання з посади голови Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової.

Профактивісти організували ходу до будинку ОДА та обласної Ради для вручення Резолюції Всеукраїнського та обласного Віче профспілок, Звернення Президії ФПО представникам владних структур, щоб у форматі тристороннього соціального діалогу розпочати роботу над справедливою трудовою реформою.

Профспілки в їх протесті підтримали ветеранські організації, Спілка жінок Рівненщини, громадськість , молодь і просто пересічні громадяни.  Перед присутніми на мітингу «Хвиля гніву» виступили голова Молодіжної ради ФПО Ольга Антипчук, голова ППО працівників РДГУ Андрій Шидловський, голови обласної та міської ветеранських організацій Олександр Ковальчук та Іван Боровець, голова первинної профспілкової організаціЇ Катерина Пасько.

До мітингуючих вийшли голова обласної ради Олександр Данильчук та перший заступник голови ОДА Сергій Подолін. Вони з розумінням поставились до законних вимог профспілчан і запевнили, що зі свого боку зроблять все належне, щоб сприяти відновленню соціального діалогу не тільки в області, а й на рівні держави. Це і є підтвердженням того, що нашу боротьбу підтримують люди доброї волі. І з кожним днем ця підтримка, незважаючи на шалену компанію з дискредитації профспілок, розгорнуту в мас-медіа і соцмережах новітніми реформаторами, тільки міцнішає.IMG 1172

Профінформцентр ФПО