151907
151907

Ваш ІР 3.235.77.252
Дата: 2020-04-01

Глобальны профспылки10 березня ц.р. до голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової направлено листа від керівників Європейської конфедерації профспілок - Пан’європейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок, що перебувала 25-27 лютого 2020 року в Києві.

Лука Вісентіні, Генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) і Оуен Тюдор, заступник Генерального секретаря Міжнародної конфедерації профспілок (МКП), висловлюючи подяку за проведений конструктивний діалог з владою щодо запропонованих нею в Україні реформ, висловили впевненість, що законодавство про працю та профспілки буде повністю відповідати основоположним конвенціям Міжнародної організації праці (МОП), а також іншим конвенціям, ратифікованим Україною, а також законодавству Євросоюзу (ЄС), визначеному в Угоді про Асоціацію Україна-ЄС.

Вони запропонували подати проект зазначених законів до МОП для проведення всебічної експертизи та надання відповідного експертного висновку, перед їх ухваленням Верховною Радою України.
Було поінформовано про те, що члени місії будуть доповідати про результати своєї роботи в Україні керівним органам МКП та ЄКП, а також національним органам влади, МОП та ЄС. В арсеналі міжнародного та європейського профспілкового рухів - задіяння відповідних механізмів подання скарг МОП та ЄС - на підтримку українських робітників та їх профспілок, якщо зазначені зобов’язання українською владою не будуть виконанні.
Керівники глобальних профспілок запевнили, що ЄКП та МКП продовжуватимуть надавати необхідну допомогу українським профспілкам і готові співпрацювати з українськими органами влади у складних процесах реформ.

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ,
Прес-центр ФПУ