1974

Ваш ІР 100.26.179.251
Дата: 2021-04-17

Спож коопер- Жоден із 18-ти торговельних закладів Гощанського районного споживчого товариства не зачинив дверей від початку карантину, -розповідає: голова правління Гощанського райспоживтовариства Ігор СМИКАЛО, - Роздрібна торгівля – провідна і, по суті, єдина галузь господарювання для кооператорів району. Змінилося хіба те, що тут ще більш прискіпливо дотримуються правил гігієни та карантинних заходів: відповідна інформація для покупців, дистанція між ними, постійна дезінфекція приміщень, усіх поверхонь та кошиків, маски.

Найголовніше навантаження лежить на маркеті: він розміщений у самісінькому центрі селища і є візитівкою не лише гощанської, а й усієї рівненської кооперації. Кожен робочий день голова правління Ігор Смикало розпочинає саме тут: господарським оком перевірити порядок у залі, товарообіг, залишки, - все контролює особисто. Працівники, кожен із яких відповідає за свою ділянку роботи, сприймають такі візити не як «накачку», - радше як можливість порадитися, що і як зробити краще, ніж є сьогодні.

Днями випадок захворювання на коронавірус було зафіксовано в Бабині. Ігор Смикало одразу прийняв рішення провести посилену дезінфекцію магазину в цьому селі: причому, за участю і під наглядом районного фахівця Держпродспоживслужби, з яким співпрацюють від початку карантину.
«З усвідомленням того, що ми всі – в одному човні вибудували співпрацю з селищною радою та її головою Миколою Панчуком. У Гощі є ініціативна група, де розподілено, хто в якому напрямі працює. Наше завдання – створити стратегічний запас продуктів харчування відповідно до угоди із селищною радою. В той же час ми не допускаємо росту цін на так званий соціальний кошик: на людській біді заробляти не будемо. Готові спрямувати певні фінансові ресурси на допомогу центральній районній лікарні», - прокоментував ситуацію останніх днів Ігор Смикало.
У свою чергу, голова селищної ради Микола Панчук каже: «Дякую Ігорю Смикалу за його тверду позицію, за надійте кооперативне плече, яке він зі своїм колективом підставив нам сьогодні. Бізнес, у тому числі кооперативний, значною мірою тримає на собі ситуацію».

Інна ОМЕЛЯНЧУК