190906
190906

Ваш ІР 3.236.97.49
Дата: 2020-07-03

Дыти оздоровленняЕпідемія коронавірусної інфекції внесла непередбачувані корективи в процес підготовки до літнього дитячого оздоровлення, яке фактично опинилось під загрозою не проведення. Адже ніхто з його організаторів сьогодні  не може з упевненістю назвати день і місяць завершення епідемії  і закриття карантину, а відтак і відкриття позаміських дитячих оздоровниць.  Але уявити ,що наші  діти  «відпочиватимуть» влітку  на міському асфальті теж не видається можливим. А тому профспілчани Рівненщини шукають шляхи вирішення цієї проблеми , звертаючись з пропозиціями щодо консолідації зусиль у цьому напрямку  до владних структур, керівників підприємств і відомств.

Так, відповідні листи від ФПО за підписом голови Миколи Шершуна цими днями надійшли до обласної ради, облдержадміністрації, у ФПУ. В них, зокрема, йдеться:

-       У зв’язку з карантином від небезпечної корона вірусної інфекції COVID-19 робота дитячих оздоровчих закладів та збереження їхньої матеріально-технічної бази є під загрозою доведення їх до банкрутства.

До Федерації профспілок області з тривогою звертаються директори дитячих оздоровчих закладів щодо врегулювання системи оздоровлення дітей влітку 2020р. Адже не реалізуючи путівки, оздоровчі заклади не мають елементарних коштів для сплати заробітної плати навіть мінімальній кількості працівників, щоб утримувати і зберігати матеріально-технічну базу ДОЗ і вести підготовчі роботи подальшого оздоровлення дітей.

Тому ФПО звернулась до облради та облдержадміністрації з проханням надання фінансової допомоги за рахунок тимчасового перерозподілу коштів, передбачених в «Обласній програмі оздоровлення та відпочинку дітей і підтримки закладів оздоровлення».

А також розмістили петицію на сайті облради «Збереження закладів дитячого оздоровлення Рівненської області». В разі вирішення цього важливого питання та організації подальшої роботи оздоровчих закладів, залучені кошти ДОЗ зможуть повернути.

Такий механізм перерозподілу коштів треба розглянути на рівні урядових структур для всіх оздоровчих закладів. Це дасть можливість зберегти систему дитячого оздоровлення, адже підростаюче покоління дітей та підлітків є майбутнім потенціалом суспільства, від стану якості оздоровлення якого залежить подальший розвиток незалежної України.

Профінформ ФПО