19151

Ваш ІР 3.226.245.48
Дата: 2020-08-05

IMG 1318

30 червня 2020 року о 10:00 у Рівненській області, одночасно з усією Україною, відбулася протестна акція у вигляді інформаційного пікетування облради і адміністрації.
Перед спілчанами, активістами та учасниками зібрання виступив Микола Шершун, голова Федерації профспілок області. До мітингарів вийшли представники місцевої влади: перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, Свисталюк Сергій, перший заступник голови обласної ради.

Після завершення заходу, ініціативна група профспілчан передала представникам органів влади Звернення щодо недопущення подальшого просування антинародного законопроекту №2681 до вищих органів влади: президента, голови Верховної ради, Прем’єр-міністра України та Звернення з вимогою про відставку голови комітету соціальної політики Галини Третякової.

Профінформ ФПО

В И М О Г И
Всеукраїнської попереджувальної
акції протесту профспілок

1. Зупинити подальше просування Урядом антисоціального закону про працю, який порушує права громадян.
2. Відкликати з Верховної Ради України антипрофспілковий депутатський законопроект №2681 від «слуг народу». Профспілкову реформу проводити лише за участі самих профспілок.
3. Вилучити з законопроекту №2275 статтю щодо позбавлення прав профспілок і роботодавців на рівне представництво інтересів застрахованих осіб у фондах соціального страхування.
4. Відкликати з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галину Третьякову за проведення антисоціальної політики та антигуманну позицію по відношенню до громадян України.
4. Відновити діяльність на робочих місцях і надати фінансову та матеріальну підтримку працівникам, які потерпають в умовах економічної кризи, викликаної поширенням коронавірусної інфекції. Ліквідувати заборгованість із заробітної плати.
5. Зберегти доступність та обсяг надання медичної допомоги населенню, припинивши закриття закладів охорони здоров'я, звільнення медпрацівників та забезпечивши їм гідну заробітну плату, безпечні умови праці в умовах пандемії COVID-19.

Профінформ ФПО