Ваш ІР 35.173.57.84
Дата: 2020-02-23

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА

18 травня 1979 року на I-й Рівненській обласній виборній конференції профспілки працівників робочих електростанцій і електротехнічної промисловості був створений Рівненський обком профспілки робочих електростанцій і електротехнічної промисловості.

Першим його головою на I-му Пленумі Рівненського обкому профспілки було обрано Миколу Семеновича Одинця, секретарем ОК профспілки- Леонтія Григоровича Самчука.

На період утворення організації вона налічувала 10 тисяч членів профспілки. До її складу входило 13 заводських, місцевих, енергобудівель-них профспілкових організацій та об’єднаний профспілковий комітет на будівництві Рівненської АЕС.

Профспілка працівників лісового господарства розпочала свою роботу наприкінці 1939 року. В той час вона найменувалась профспілкою працівників лісу і сплаву.

Перші згадки про роботу обкому, утворення нових профспілкових організацій, делегування представників у вищестоящі органи датуються другою половиною 1944 – початком 1945 років.

Перша профспілкова конференція працівників лісу і сплаву відбулася 25 березня 1945 року. Було обрано обком в складі 18 чоловік і президію обкому профспілки в складі 5 чоловік та голову обкому – Гурту Андрія Федоровича.

Станом на 01 січня 1946 року Рівненський обком обслуговував 30 робочих і місцевих комітетів підприємств та організацій, де налічувалось 3448 працюючих в т.ч. 2121 членів профспілки. Лише за ІVквартал 1946 року ряди профспілки поповнилися на 1892 працівників.

Голова обкому - Вознюк Микола Борисович

Заступник голови обкому (на громадських засадах) - Церешко Людмила Володимирівна

Головний бухгалтер - Рахильчук Ольга Анатоліївна

Профспілкова організація створена 28 серпня 1990 року.

Кількість членів профспілки – 2514

Кількість первинних організацій – 63

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА

Рівненський обком галузевої профспілки (МЕДСАНТРУД) розпочав свою роботу з травня 1944 року і таку назву мав до 2 лютого 1949 року, пізніше це обком профспілки медичних працівників, а після установчого з’їзду галузевої профспілки України у вересні 1990 року - обласний комітет профспілки працівників охорони здоров’я.

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА

Профспілка працівників освіти і науки України веде відлік своєї історії з 1919 року. Її Всеросійський з’їзд учителів-інтернаціоналістів визнав за необхідне організувати Всеросійську спілку працівників освіти і соціалістичної культури.

15 липня 1944 року було створене Рівненське обласне оргбюро спілки працівників початкової та середньої школи у складі  5 осіб. Головою оргбюро був призначений заступник завідуючого облвно В.Є. Чаленко.

Наприкінці 1950 року профспілкова організація освітян охоплювала понад 93 відсотки працівників навчальних закладів області та студентів. Профспілкові та державні освітянські органи опікувалися умовами навчання та побуту студентів.