Ваш ІР 100.26.179.251
Дата: 2021-04-17

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА

Профспілка бере свій початок з далекого 1939 року, коли рішенням Республіканського комітету лісу та сплаву на території Рівненської та Волинської областей розпочав  свою роботу Рівненський  обком профспілки  лісу та сплаву.

Діяльність його була призупинена війною. У квітні 1944 обком відновив свою роботу, шляхом поновлення профспілкового членства.

25 березня  1945 року  відбулась перша обласна конференція  Рівненського ОК профспілки лісу і сплаву До складу входили 30 первинних організацій, в яких працювало 3448 чоловік, з них 2121 – члени профспілки.

З того часу і до нині відбулось 24 звітно-виборних конференції. У 1954 році  в зв’язку  із змінами в народному господарстві рівненської області ,профспілку лісу  та сплаву перейменовано  в Рівненський обком профспілки працівників  лісової , паперової  та деревообробної промисловості.

У 1991 році за рішенням  чергового з’їзду Профспілки працівників  лісової, паперової  та    деревообробної   промисловості   перейменовано  в Рівненський обком профспілки працівників лісових галузей. На той момент профспілка об’єднувала 25,5 тис членів профспілки.

В 1996 році в дуже важкий та складний період для профспілки та підприємств деревообробної галузі, керівництво системи лісового господарства ініціює вихід із профспілки працівників лісових галузей.

12 травня 1996 року на ІІ пленумі відбувся факт роз’єднання. На той час профспілка об’єднувала 17 первинних профспілкових організацій і 9800 членів профспілки. За цей період зменшилась чисельність підприємств (ліквідація, банкрутство) і станом на 01.01.2018 року  до складу обласного комітету входить 6 первинних профспілкових організацій, які обслуговують 8 підприємств та організацію з чисельністю працюючих 921 чоловік з них 808 членів профспілки.

З 2000 року після проведення легалізації Рівненський обком носить назву Рівненська обласна організація профспілки працівників лісових галузей.

За період, з дня створення і по даний час, профспілка лісових галузей, незважаючи на важкі часи для галузі, вистояла і продовжує працювати.

Діє згідно статуту галузевої профспілки. Намагається дійти до кожного члена профспілки. Вирішує питання соціального захисту працюючих через колективні договори, приділяє увагу дозвіллю працюючих, оздоровленню  їх та їхніх дітей. Надає матеріальну допомогу членам профспілки при потребі, проводить навчання профспілкового активу.

Профспілкові будні щоденно приносять як позитивні так і негативні результати. Та профспілкові організації спільно з обласним комітетом у співпраці з власниками та керівниками підприємств та організацій намагаються вирішувати позитивно питання, які стосуються членів профспілки.

Голова обкому профспілки працівників лісових галузей

Подворна Клавдія Борисівна

Адреса: м. Рівне, проспект Миру, 7а