Ваш ІР 100.26.179.251
Дата: 2021-04-17

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА

Профспілка, яка сьогодні носить назву «Профспілка працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення» є однією з найстаріших на території нашої області. Її історія бере початок з перших післявоєнних років.

5 червня 1946 року було створено організаційне бюро Центрального Комітету профспілки місцевої промисловості по Рівненській області. За період з 4 червня по 1 жовтня 1946 року у члени профспілки було прийнято 740 чоловік. А на день проведення першої обласної конференції нараховувалось вже 820 членів профспілки, що складало 55 % від загальної кількості працюючих.

З 5 червня по 15 жовтня 1946 року було створено 23 первинних профспілкових організації. Очолював організаційне бюро по підготовці і проведенню конференції Зайцев Борис Костянтинович, якій і виступив з доповіддю  на Першій конференції.

Згідно протоколу, Перша обласна конференція профспілки робітників місцевої промисловості відбулась 16 жовтня 1946 року. На цій конференції до складу членів обкому профспілки було обрано 13 чоловік, з яких 5-ть було обрано до складу президії обласного комітету профспілки галузі.

Першим головою обласного комітету профспілки нашої галузі було обрано Зайцева Бориса Костянтиновича. Ця людина провела велику організаційну роботу по розширенню профспілки. Цікавим є те, що на протязі своєї організаційної роботи у місті і області, з початку створення місцевої промисловості 1944-1946 років, основним завданням її було побутове обслуговування населення.

17-18 квітня 1947 року відбулась друга обласна конференція профспілкової галузі. Головою профспілки було обрано Василенка Івана Григоровича, який обирався головою на третій і четвертій конференціях.

5 січня 1951 року відбулась П’ята обласна конференція, на якій головою обкому профспілки було обрано Калошна Микиту Борисовича, який обирався головою на чотирьох конференціях.

У вересні 1957 року у нашу профспілку влились підприємства комунального господарства  і 2 лютого  1958 року відбулась Перша конференція уже профспілки  робітників  місцевої промисловості  і  комунального господарства.

Через два роки відбулась друга конференція нашої профспілки. 27-го січня 1960 року на день проведення конференції обласна профспілкова організація об’єднувала 101 первинну організацію, в яких налічувалось 8159 членів профспілки або 97,5% від працюючих. Головою обкому профспілки було обрано Ковальчука Михайла Макаровича. І через п’ять років у 1965 році на обласній конференції  головою вже обласного комітету профспілки працівників місцевої промисловості та комунально-побутових підприємств було обрано Пастухова Василя Миколайовича, який обирався на цю посаду до 1988 року, а потім працював технічним інспектором обкому профспілки до 1999 року і допомагав в роботі обкому.

За період з 1946 р. по 1988 рік  обласна профспілкова організація збільшилась з 23 первинних організацій  і з  820 членів профспілки  до 158 первинних організацій і 28,3 тис. членів профспілки. В таких межах обласна профспілкова організація була до 1992 року.

У листопаді 1988 року головою обкому профспілки було обрано Хомутова Валентина Михайловича, а у 1995 році в жовтні місяці  головою був обраний Максютинський Петро Євдокимович. У цьому ж році обласний комітет профспілки працівників місцевої промисловості та комунально-побутових підприємств змінив назву на Рівненський обласний комітет профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення.

На ХVІІ обласній конференції в 2000 році на посаду голови обкому профспілки було обрано Стрілець Уляну Микитівну, яка по нині очолює обласну організацію профспілки. У цьому ж році 9 березня відповідно до Постанови ЦК профспілки України обласний комітет було перейменовано на Рівненську обласну організацію профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення.

Нині Рівненська обласна організація профспілки об’єднує (станом на 1 січня 2018 року) 64 первинних профспілкових організацій, в яких нараховується 6312 члени профспілки в тому числі обрано 53 профкоми та 9 профорганізаторів.  Кількість членів профспілки складає 97% від загальної кількості працюючих.

27 листопада  2015 року обласна організація профспілки отримала  Свідоцтво №002–15-17–Т про визнання Рівненської обласної профспілкової організації працівників ЖКГ, МП, ПОН такою, що відповідає критеріям репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.

Адреса: 33027, м. Рівне, вул. І.Вишенського, 4а, к. 401

Телефони:

Голова обласної організації профспілки  Стрілець Уляна Микитівна (0362) 28-24-91

28-85-62 факс — приймальна

28-55-49 — бухгалтерія