1972

Ваш ІР 100.26.179.251
Дата: 2021-04-17

Профспілка працівників лісового господарства розпочала свою роботу наприкінці 1939 року. В той час вона найменувалась профспілкою працівників лісу і сплаву.

Перші згадки про роботу обкому, утворення нових профспілкових організацій, делегування представників у вищестоящі органи датуються другою половиною 1944 – початком 1945 років.

Перша профспілкова конференція працівників лісу і сплаву відбулася 25 березня 1945 року. Було обрано обком в складі 18 чоловік і президію обкому профспілки в складі 5 чоловік та голову обкому – Гурту Андрія Федоровича.

Станом на 01 січня 1946 року Рівненський обком обслуговував 30 робочих і місцевих комітетів підприємств та організацій, де налічувалось 3448 працюючих в т.ч. 2121 членів профспілки. Лише за ІVквартал 1946 року ряди профспілки поповнилися на 1892 працівників.

ІІ обласна звітно-виборна профспілкова конференція працівників лісу і сплаву відбулася 16 липня 1947 року. Головою обкому повторно обрали Гурту А.Ф. , секретарем Бунака Б.К.

На IV пленумі обкому галузевої профспілки, який відбувся 10 жовтня 1948 року було обрано 12 делегатів на І міжгалузеву профспілкову конференцію.

ІІІ обласна звітно-виборна профспілкова конференція працівників лісу і сплаву відбулася 20 – 21 січня 1949 року.

На ній відзначалось, що охват профчленством склав 6740 чоловік, що становить 95 % загальної чисельності працюючих, а також створено 97 дільничих і цехових комітетів, 419 профгруп.

IV обласна профспілкова конференція працівників лісової, паперової і деревообробної промисловості відбулася у січні 1958 року, де обрано головою обкому Богачова І.П., секретарем обкому на громадських засадах Бабича М.Г.

V обласна конференція профспілки працівників ліспапірдеревпрому відбулася 20 січня 1960 року. Було обрано обком у складі 29 членів та президію обкому профспілки в складі 7 чоловік. Очолювати обком профспілки і надалі доручили Богачову Івану Прокоповичу.

VI обласна звітно-виборна конференція профспілки працівників лісбумдеревпрому проводилась 18 січня 1962 року, де головою обирають Тюренкова Михайла Митрофановича.

VII обласна конференція профспілки робітників лісбумдеревпрому проводилася 27 березня 1963 року.

На пленарному засіданні було переобрано голову обкому. Ним став Врадін Олексій Іванович, який до цього виконував обов’язки головного інженера Острозького лісгоспу.

Х обласна звітно-виборна профспілкова конференція працівників ліспапірдеревпрому відбулася 04 квітня 1967 року. Головою обкому знову було обрано Врадіна О.І., а секретарем – Криницького М.В.

ХІ обласна звітно-виборна конференція відбулася 13 грудня 1969 року. Очолювати обком було доручено й надалі Врадіну О.І., а завідувача оргвідділом облпрофради - Колосова Світлана Андріївна.

XII, XIII, XIV  обласні звітно-виборні конференції відбулися в грудні 1971 р., 1974 р. та листопаді 1979 р. На пленумі обкому, що відбувся в 1976 року було обрано головою Терьохіна Едуарда Петровича.

23 квітня 1996 року на установчому з’їзді профспілки працівників лісового господарства України від області брало участь 9 делегатів. До складу ЦК профспілки від Рівненщини обрали Галушко Людмилу Анатоліївну – голову профкому Сарненського лісгоспу та Терьохіна Едуарда Петровича – голову обкому профспілки.

Перша установча конференція профспілки працівників лісового господарства Рівненської області відбулася 12 травня 1996 року, де було обрано обком в складі 25 осіб, а головою обрано Терьохіна Е.П. та прийнято рішення ввійти до складу Ради Федерації профспілок Рівненської області.

У зв’язку із реорганізацією зменшилась кількість організацій, що перебувають на профспілковому профобслуговування до 28, а чисельність членів профспілки станом на 01.01.1997 р. становила 9844 чоловік.

На пленарному засіданні обкому профспілки працівників лісового господарства 07 листопада 2000 року головою обрано Сенюту Василя Миколайовича - директора Володимирецького лісгоспу.

II звітно-виборна конференція обласної організації профспілки працівників лісового господарства відбулась 18 травня 2001 року. На конференції обрано обласний комітет в кількості 25 чоловік та головою – Сенюту В.М.

III звітно-виборна конференція обласної організації профспілки працівників лісового господарства відбулась 16 травня 2006 року. До складу обкому увійшло 27 чоловік, головою обкому профспілки обрано Сідлецького Олександра Станіславовича, заступником – Сенюту Василя Миколайовича.

IV звітно-виборна конференція обласної організації профспілки працівників лісового господарства відбулась 20 травня 2011 року. Було обрано обком в складі 28 чоловік та голову обкому – Сідлецького О.С.

V звітно-виборна конференція обласної організації профспілки працівників лісового господарства відбулась 07 липня 2016 року. Чисельність обласного комітету залишилась незмінною. Очолювати обком профспілки і надалі доручили Сідлецькому Олександру Станіславовичу. Заступником голови на громадських засадах обрано Івашинюту Сергія Володимировича – І заступника начальника РОУЛМГ. Ревізійну комісію обрано в складі 5 осіб, а головою комісії Фітчук Ларису Іванівну – головного економіста Дубенського лісгоспу.

Станом на 01 січня 2018 року обласна організація профспілки працівників лісового господарства об’єднує 25 первинні профспілкові організації, 7865 членів профспілки. Профчленством охоплено 100 – відсотково всіх працючих. У профспілкових організаціях функціонує 176 цехових організацій.

Більшість голів профкомів приймають активну участь в роботі вищестоящих профспілкових органів. Тому за плідну працю на профспілковій ниві 3 нагороджені нагрудним знаком “Профспілкова звитяга” (Нехвядович О.Г., Свідерська Т.Ф., Галушко Л.А.), 7 - “Профспілкова відзнака (Нехвядович О.Г., Медведь С.О., Свідерська Т.Ф., Галушко Л.А., Куцевол Г.П., Федюшко М.В.).

Голова обкому Сідлецький О.С. за соціальний захист працівників, вирішення соціально-значимих завдань нагороджений відзнакою Президента України – почесне звання “Заслужений працівник соціальної сфери України” та найвищими нагородами ФПУ “Заслужений працівник профспілок України”, “Профспілкова відзнака”, “За розвиток соціального партнерства”.