1991

Ваш ІР 100.26.179.251
Дата: 2021-04-17

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА

18 травня 1979 року на I-й Рівненській обласній виборній конференції профспілки працівників робочих електростанцій і електротехнічної промисловості був створений Рівненський обком профспілки робочих електростанцій і електротехнічної промисловості.

Першим його головою на I-му Пленумі Рівненського обкому профспілки було обрано Миколу Семеновича Одинця, секретарем ОК профспілки- Леонтія Григоровича Самчука.

На період утворення організації вона налічувала 10 тисяч членів профспілки. До її складу входило 13 заводських, місцевих, енергобудівель-них профспілкових організацій та об’єднаний профспілковий комітет на будівництві Рівненської АЕС.

На першій обласній виборній конференції було обрано 35 членів обкому профспілки, 11 кандидатів в члени обкому та ревізійну комісію в кількості 5 чоловік.

З перших днів своєї діяльності Рівненський обком профспілки активно включився у виконання важливих завдань із забезпечення об’ємами робіт на підприємствах і організаціях, які входили в структуру галузевої профспілки. Основну увагу ОК профспілки та його членські організації приділяли становленню та розвитку підприємств і організацій галузі, розбудові міста Кузнецовська, будівництву житлових будинків для енергобудівельників Рівненської АЕС, спорудженню медичних і оздоровчих закладів , дитячих садків, спортивних споруд.

При цьому особливе значення надавалось питанням будівництва об’єктів на Рівненській АЕС, і в першу чергу введенню в експлуатацію перших атомних енергоблоків.

На кінець 1986 року Рівненська обласна організація профспілки електроенергетики об’єднувала вже 21 первинну організацію, які налічували 20620 членів профспілки.

18 листопада 1989 року на YI звітно-виборній конференції профспілки головою її обкому був обраний Леонтій Григорович Самчук.

З 1990 року з початком масової приватизації і реструктуризації підприємств та організацій профспілки відбуваються і зміни тактики та форм її роботи.

YII обласна звітно-виборна конференція працівників енергетики та електротехнічної промисловості України, яка відбулась 16 листопада 1995 року, вирішила реформувати обком профспілки в Раду Рівненської обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості. Починаючи з 1996 року на виконання Заходів з реалізації рішень цієї конференції, ухвалюється рішення про укладення на кожному підприємстві тристоронніх угод на співпрацю між Радою, представником власника і первинними профспілковими організаціями з виконання наступних питань:

-збереження робочих місць і трудових колективів;

-оплати праці і мотивація профспілкового членства ;

-охорони праці;

-оздоровлення працюючих та членів їх сімей.

З 2000 року і по нині обласну організацію галузевої профспілки очолює Василь Іванович Косович, обраний на цю посаду делегатами YIII та IX звітно-виборних конференцій.

Рада обласної організації галузевої профспілки продовжує працювати над виконанням Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», вимог статуту «Укрелектропрофспілки».

_________________________________________________________________

Голова Рівненської обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України - Косович Василь Іванович

Контактні телефони: - (0362)62-08-18, (050)434-69-49, (098)785-27-58

Електронна пошта: - rivne – ppen @ i.ua